Ik ben Ellen Soentken (spreek uit Sunt-ken)

* Ik ben #22 op de lijst van beste sprekers in Nederland (bron Management Team)
* Ik ben de auteur van de Nederlandstalige bestseller De zeven ondeugden van vrouwelijke managers
* Bedrijven en organisaties huren mij in als spreker, trainer of coach om hun mensen te motiveren (zowel werknemers als klanten). Ik geef hen inzicht in het menselijk gedrag en het effect van verschillende leiderschap stijlen op motivatie.
* Ik kan je griezelige onderzoeksresultaten over motivatie en de persoonlijkheid typen uit het 7 Ondeugden model laten zien. 
(Ik heb onderzoek gedaan naar deze materie in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en multinationals Shell, Philips, ING en HP).
Ik ben dol op chocolade en chips (natural). Ik geef de voorkeur aan een ‘party for 2’ als m’n man en ik s avonds uitrusten op de bank om films en tv series te bekijken. Ik kijk graag naar de Hunger Games of The Matrix, Star Wars, Selfridges, House of Cards or Modern Family.
Ik ben een spiritueel iemand maar nog erg in de kast daarover. Ik houd ervan om oude boeken te lezen. M’n hersenen komen lekker op stoom als ik werk van Jung lees, of van Fred Alan Wolf, Hay en Campbell. Ik ben zeer geïnteresseerd in (non verbale) taal, de taal van symbolen en alle zaken die schijnbaar onverklaarbaar zijn en ik verbaas me over het wonder van het leven.
* Ik ben de ‘real deal’. Ik ben de creator EN 100 % eigenaar van het 7 Ondeugden Persoonlijkheidstype model. Dit is zeer zeldzaam en ik ben best behoorlijk trots op deze prestatie.

* Training en coaching professionals vergelijken mijn 7 Ondeugden model met MBTI, Insights Discovery, Belbin en Management Drives. De 7 Ondeugden biedt managers en HR een zeer gebruiksvriendelijke interface voor een helder inzicht in mensen en situaties. Bovendien biedt het zicht in welke interactie scenario’s er mogelijk zijn en welke het beste resultaat kan leveren. De 7 Ondeugden kan naadloos ingeplugd worden bij de grote MBTI en Insights. 

Ik heb een Drs. titel in Sociaal Culturele Wetenschappen en ben gespecialiseerd in gender op de werkvloer ‘wat werkt voor vrouwelijk leiderschap’

Voor mijn afstudeerscriptie heb ik de eer gehad om Nederlandse vrouwelijk leiderschap iconen te interviewen als Neelie Kroes, Yvonne van Rooy, Cox Habbema and Sylvia Toth.
Ik heb trouwens ook een BBA graad (Universiteit Nyenrode).
Voordat ik met mijn eigen bedrijf begon in 2002 werkte ik in de media als project manager van multi media projecten voor de grootste klanten van VNU/ilse media (nu heet het bedrijf Sanoma). Soms werd ik toen de pitbull genoemd. Maar dat is een lange tijd geleden. Ik ben milder en geduldiger geworden.
Ik ben getrouwd, we hebben 4 kinderen (een 8 jaar, tweeling van 5 en een peuter van 2).