This weekend there will be sun in The Netherlands again. Finally!!!
And this forecast and thinking about the Summer Power Pitch Bootcamp in July 12th in Noordwijk brings me in a sunny mood. And I cannot help but think of that funny song Vamos a la Playa.
Remember that Vamos a la playa song?

The bootcamp will be in Dutch. Hence the Dutch text below.

If you can read dutch you will like this funny story about my first pitch success with Mr Richard Branson’s team way back when (just scroll down and you will love this story).

If your Dutch is ok and you want to immediately sign up and join me in Noordwijk just klick here and read further.

If you like to have this training in English. Just contact me and I am happy give it in English to you and your colleagues.

Love,

Ellen Soentken
+31 (0)6-51030036
Ellen@ellensoentken.com
Ok here comes the story in Dutch:

Dit is het!

zei Patricia in de training op Landgoed De Horst.

Ellen! Hier moet je een aparte training over maken. Hier wil ik in door!

Ja, maar dan niet met mensen die geen idee hebben hoe ze een Heks, God, Maagd of een Duivel moet aanpakken!

Vult Arlette aan.

Want ik heb geen zin om met 7 Ondeugden starters vanaf 0 bij de archetypen te beginnen. 

We gaan door!

Oh wow dit is leuk! 

Zei ik, want ik ben aan het zaaien om mensen te laten zien wat de immense potentie is van de 7 Ondeugden, het profielen met hulp  van de archetypen en hoe je strategieen kunt inzetten om dingen (wat het ook maar is: de deal, de overname, de lancering van een boek, je (nieuwe en betere) baan, je (nieuwe en betere) vent en ga zo maar door).

Misschien is dit het signaal dat de tijd rijp begint te worden.

Ja of ik ben er klaar voor.

Of de 7 ondeugden is er klaar voor.

Of jij bent er klaar voor.

Of we zijn er gezellig met z’n allen klaar voor.

Anyway.

Dinsdag 12 juli organiseer ik een open training over Pitchen. 

Dat is eigenlijk een modernere hype naam voor gewoon verkopen.

Snel simpel en … doeltreffend en oja ook fun. Want het lukt en is leuk.

Wist je trouwens dat ik voordat ik voor mezelf begon en voordat ik project manager was, dat ik een griezelig goede verkoper was?

Even een leuke anekdote waar m’n collega’s niets van snapten maar wat ik echt hilarisch leuk vond (en wat mij een promotie opleverde ook nog, oje spoileralert):

Er was eens een tijd, zo’n twintig en nog wat jaar geleden, dat ik werkte voor Rails, je weet wel dat blad voor treinreizigers, van vroeger, De tijd dat de NS tof was. En studenten het hele land door reisden.

Ik verkocht pagina ruimte aan adverteerders. En omdat ik daar net begon kreeg ik natuurlijk de minst waarschijnlijke adverteerders. De niet coole. De niet adverterende. Bedrijven zonder advertentie budget. Nou die. Daar begon ik mee.

En toen zag ik Virgin Express op mijn bel- lijstje staan.

Een lekker coole en een beetje tongue in cheek leuk stoute vliegtuigmaatschappij. Zo goed dat ze niet mochten landen op Schiphol airport, maar wel op Brussel.

Ik wilde Virgin Express als klant.

Maarja, waarom zou je in Nederland adverteren als ze niet naar Nederland vliegen?

En ik bedacht mijn pitch.

Hij was met een d-tour. Ik zei tegen Virgin Express: Weet je: wij hebben in nederland iets als een gratis ov jaarkaart voor studenten (nouja toen dus). Die vinden t vast niet erg om naar de grens van Nederland te reizen als jullie ze met een bus ophalen zodat zij vanuit Brussel lekker goedkoop en cool met Virgin Express kunnen vliegen.

Want vergeet niet: Ik wilde dat Nederland belangrijk werd voor Virgin Express.

Dat ze gingen adverteren in de Rails.

Nou je weet wel hoe m’n collega’s reageerden. Ze rolden weer met hun ogen. Gingen samen koffie halen. Even kletsen. Drie maal raden wat er gebeurde..

De Virgin Bussen werd een feit en ik kreeg van Virgin Express een dikke pluim en een paar gratis vliegtickets.

En ja ‘ik’ kreeg de advertenties van Virgin Express in de Rails.

Want daar deed ik het om.  

En eerlijk gezegd ook naar m’n collega’s om ze een poepie te laten ruiken wie er nou echt kon verkopen en wie er zat om z’n dagen vol te maken. ja aardig was ik niet echt toen. Ik was de pitbull. Toen. Nouja misschien was ik al een softie. Anyway.

De uitgever vroeg me even later of ik ervoor voelde om hem op te volgen.

Maar ik had al m’n woord gegeven voor een andere baan. Zo gaan die dingen. Nog een heel klein beetje spijt van. Ben wat wijzer en ook een stukje milder geworden hoor. Maar het brutale van we gaan dit fixen linksom of rechtsom zit er nog steeds in.

Nu vraag je je af, dit was zo’n 20 jaar geleden. Heb je nog meer van Virgin gekregen?

Nou daar heb ik niet om gevraagd. Als graduate weet je vast wel dat het aanleggen en op bouwen van een witboek essentieel is voor je pitch (en voor van alles eigenlijk). Ik had weer andere prioriteiten. En groeide door richting ondernemerschap.

Maar Virgin is me niet vergeten. Heb ik net op de email gelezen.

Ze vonden het prachtig te lezen dat ik het me nog herinnerde. Ja ja, ik ben weer wat van plan. Maar ik verklap t nog niet omdat het nog niet rond is. Fingers crossed op weer een succesje met een omweg. To be continued. Maar terug naar deze training voor iedereen die de 7 Ondeugden training bij mij gevolgd heeft:

Het is dus dinsdag 12 juli a.s. aan het Noordwijkse strand en bij zon en lekker temperatuurtje zal een deel van de training ja hoor echt op het strand zijn. 

Summer Power Pitch Bootcamp

Dinsdag 12 juli 2016

8:00 uur – 17:30 uur De Baak Seaside Noordwijk

Wat ga ik je leren?

Hoe je zelf een megasucces neerzet. Met creativiteit, inschatten van mensen en kansen, en een super pitch. 

Ik ga je het volgende leren (en je krijgt digitale bestanden waarmee je zelf vanaf nu je eigen profiling kunt doen, roadmapping en pitching. Want je moet het juist kunnen doen als ik er niet bij ben om je hand vast te houden.

Dus ik geef je alles.

Zodat jij vanaf de 12 juli lekker aan de slag kunt.

* Beeldvorming van het gewenste Pitch succes
* Roadmapping, in kaart brengen van obstakels, pushers, sponsors en beslissers in de route tussen ‘nu’ en het pitch succes
* Profiling clients & prospects
* Strategieen voor, tijdens en na de pitch
* Fysieke oefenen van je ultieme pitch-moment
* Archetype oefeningen op het strand

KOM JIJ OOK?

Euro 300,- excl btw incl locatie, lunch en digitale handout bestanden. 

Ojee, heb je nog nooit de 7 Ondeugden training gevolgd maar je wil toch graag meedoen met de bootcamp?
Als je er klaar voor bent stoom ik je in 1 dag klaar. Dat is dan op maandag 11 juli a.s. ook bij het strand (dus De Baak Noordwijk Seaside). Meer info Ellen@ellensoentken.com

Maar ben je een graduate dan kunt je je hier opgeven voor de Summer Power Bootcamp. Het is dus euro 300,- excl btw (euro 363 incl btw) en alleen voor 7 Ondeugden graduates.

Oh, wil je liever de factuur naar de zaak?
Of hebben de papier tijgers van HR liever een offerte?

Prima: email me en ik regel het voor je: ellen@ellensoentken.com

En dan zien we elkaar 12 juli a.s. met zon, zee en zalige pitches.

Tot ziens!
Ellen

 

Ellen -pitching is my middle name- Soentken
Creator van de vet coole en oersterke 7 Ondeugden (ellensoentken.com)
en ook de Femaleleadershipacademy.com en nog meer leuks online

Power Pitch Bootcamp
Dinsdag 12 juli 2016

8:00 uur – 17:30 uur
De Baak Seaside Noordwijk
Met Ellen Soentken
Euro 300,-
Voor Graduates

Programma:
* Beeldvorming van het gewenste Pitch succes
* Roadmapping, in kaart brengen van obstakels, pushers, sponsors en beslissers in de route tussen ‘nu’ en het pitch succes
* Profiling clients & prospects
* Strategieen voor, tijdens en na de pitch
* Fysieke oefenen van je ultieme pitch-moment
* Archetype oefeningen op het strand

KOM JIJ OOK?
Euro 300,- excl btw
incl locatie,
lunch en
digitale handout bestanden. 

Nog geen 7 Ondeugden training gevolgd?
Als je er klaar voor bent stoom ik je in 1 dag in de 7 Ondeugden Mega Sprint klaar.

Meer info ellen@ellensoentken.com

Je kunt je hier opgeven voor de Summer Power Bootcamp.

Wil je liever de factuur naar de zaak?
ellen@ellensoentken.com

Zin in 12 juli a.s. met zon, zee en zalige pitches.  

Tot ziens!

Ellen

 

 

 

Ellen Soentken

06-51030036
ellen@ellensoentken.com

[progressally_social_share type='facebook'][/progressally_social_share] [progressally_social_share type='twitter'][/progressally_social_share] [progressally_social_share type='gplus'][/progressally_social_share] [progressally_social_share type='pinterest'][/progressally_social_share]