Niets, er gebeurt helemaal NIETS!

Heb je soms dat gevoel wanneer het echt tijd is om door te gaan met je leven? Of om ook maar iets nuttigs te doen met je werkdag? Alsof je geen idee meer hebt waar je moet beginnen?

Maar wat gebeurt er? Niets. Nada Noppes. Geen enkele vooruitgang.

Nou dan kunnen we elkaar de handen schudden. Want zo voel ik me soms ook. En… ik heb een slimme snelle tip voor je.

Dit kunt je doen als je leven te lang stilstaat.

Om te beginnen zou ik gaan koken. Misschien een lekker recept voor Tarte Tartin uit de nieuwe van Ilja Gort (Chateaukoken). Of even naar de sportschool. Of.. met de kids naar Artis.

En dan?
Dan stel je je zelf een eenvoudige vraag.

Is er een simpele korte klus die ik vandaag kan doen?

Ja hallo, daar kan ik m’n hele levensmissie toch niet mee vullen? Daar kom ik toch niet mee vooruit? Dat is toch niet het breekijzer waarmee ik door dat verrekte glazen plafond en uit die krabbenmand kom???!!! Daar ben ik in 15 minuten mee klaar! Ik voel me waardeloos als ik niet meer zinvols te delen heb.

Ah, ja maar weet je wat het is? Feit 1:

Iedereen is dol op een korte sprint.

Denk eens. Heb je ooit een klus gedaan en zelf bedacht: ‘ja.. nee, hier begin ik niet aan, want deze is veels te klein en simpel?’

Natuurlijk niet!
Je doet zo’n korte simpele klus juist omdat ie simpel en kort is. Gedaan. Check.

En hier is feit 2:

Je hebt altijd meer te bieden dan je dacht.

Dus deze email begon met ‘maak je niet zo’n zorgen dat je in je leven maar niet vooruit gaat, bedenk een ding dat je nu vandaag kunt doen en dat is dan genoeg voor nu.

En poef! Kijk ‘ns naar hoe je gedachten stromen. Je hebt al een flinke waslijst wat je kunt doen. Past vast niet in een dag maar best ruim in een leven. Nu alleen nog even editen als een echte redacteur wat er wel past in je verlangen in je leven en wat niet en .. voila:

Jouw leven gaat met een stapje de goede kant op.

Welke kleine klus wil je vandaag nog gedaan hebben.
Kies de beste uit die je het gevoel geeft van ‘ja die kant wil ik uit’ en doe het!

En wees lief voor jezelf als het een keertje even niet meezit.

-God weet hoe lang ik bezig was voor het eerste kind er was (5 jaar!) dat eerste boek (12 jaar!!) ha! Amerika? 31 f*in* jaar ‘and counting’. Maarja, in zo’n motivatie dip vergeet je natuurlijk wel even alles wat je al wel bereikt hebt en nog erger sommige ‘vrienden’ en ‘lieve collega’s’ in je omgeving vergeten het ook en kunnen niet meer zeggen als ‘geef t nou toch op’ ‘blijf lekker bij ons’. of nog leuker ‘dahag, ben je nou nog niet weg?’-

zucht.

Maar ondertussen…

Wat? het ziet ernaar uit dat je weer een stap vooruit bent gekomen.
En vele plezierige kleine klussen vormen niet alleen een voldane werkweek maar op termijn ook een glansrijke loopbaan.

Oja! Vergeet geen pauzes te houden!!!

Want uit de stille dalen in het leven komt de mooiste inspiratie!

Echt waar? Heb je meer nodig dan een dag om de dingen te doen die je wilt doen?
Ik zei je toch dat je veel meer te bieden hebt dan je zelf denkt!

Wil je meer? Meld je aan voor online coaching.

Je kunt direct beginnen met het vinden van het beste pad voor jou. En je boekt snel vooruitgang. Want je krijgt dan nog veel meer tips, oppeppers speciaal voor jouw situatie en jouw persoonlijkheid.

Sterker nog, meld je aan met een vriendin en begin samen de vooruitgang in je leven te versnellen. Dan kunnen we samen steeds meer onze levens in de goede beweging (die van voorwaarts waar we naartoe willen) zetten.

Onthoudt, als je weet hoe je werk neerzet dat verbindt en vooruitgang biedt, dan kun je alles in gang zetten in je leven.

Fijne dag en… we mailen!

Ellen

PS Als je nog geen idee hebt hoe je weer vaart in de goede richting in je leven krijgt (of omgaat met het wachten voor de grote sprong voorwaarts),
Meld je aan voor online coaching met Ellen.

Direct Aanmelden online>>